Duo slaat op de vlucht bij overval op man (79) in Nijmegen

NIJMEGEN - Een bijna tachtigjarige inwoner van Nijmegen heeft veel geluk gehad. De man werd op dinsdag 5 februari overvallen in zijn woning, maar door het tumult dat ontstond maakten de twee overvallers zich uit de voeten. De politie zoekt getuigen.

Een duo dat zich voordoet als pakketbezorgers belt die dag om 21.45 uur aan bij de centrale toegangsdeur van het flatgebouw aan de Planetenstraat. Ze zeggen dat ze bij de buren van de bejaarde man moeten zijn. Ze hebben een pakket bij zich en lopen omhoog.

Dan gaat het heel snel. Er ontstaat een schermutseling, de bewoner krijgt een klap. Ook breekt paniek uit. En die situatie is de redding voor het slachtoffer, want beide overvallers gaan ervandoor.

De tekst gaat verder onder de video.

Hoe vluchten de overvallers?

Dat is ook het begin van veel onduidelijkheid. Waar vluchten de daders naartoe en hoe? Hebben ze een auto of een ander voertuig? De politie weet het niet en zoekt daarom naar getuigen.

Er is een summier signalement van de twee daders.

Dader 1 is ongeveer 18 tot 20 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1 meter 75 lang. Hij droeg volledig zwarte kleding, een bivakmuts en handschoenen; dader 2 heeft bijna al deze kenmerken ook, maar van hem heeft de politie geen leeftijdsindicatie.

Kun je de politie helpen deze poging tot overval in Nijmegen van 5 februari op te lossen, neem dan contact op met de tiplijn van de politie: 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op 0800-7000. Wil je digitaal informatie kwijt, vul dan het tipformulier van de politie in. Het formulier voor Meld Misdaad Anoniem vind je hier. Vergeet in alle gevallen het zaaknummer 2019055023 niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: