Wageningse studenten roeien 1800 euro bij elkaar voor gedupeerde vereniging in Delfzijl

WAGENINGEN - Studentenroeivereniging Argo in Wageningen heeft ruim 1800 euro opgehaald voor roeivereniging Neptunus in Delfzijl.

De Groningers werden eind vorig jaar getroffen door een grote brand. Van het clubhuis en de tientallen boten is niets meer over.

De Wageningse studenten roeiden dit weekeinde 24 uur achter elkaar op roeiapparaten. Ze doen zo'n ergometermarathon elk jaar voor een goed doel.

Ook tijd voor een biertje

Het is niet alleen roeien, er is ook tijd voor een biertje. 'We hebben shifts van een half uur. Dit is nu mijn vijfde', zegt Thomas Wesselink met zweet op z'n voorhoofd tegen een verslaggever van RTV Noord.

Wesselink: 'Als vereniging willen we ons graag inzetten voor roeiend Nederland, en dus ook voor andere verenigingen om ze uit de brand te helpen in dit geval. We willen ervoor zorgen dat iedereen kan blijven roeien om een competitie te hebben.'

Beelden van RTV Noord (de tekst loopt door onder de video):

'Prachtig initiatief'

Hans Folkers van Neptunus vindt het hartverwarmend: 'Dit is een prachtig initiatief. Wageningen ligt natuurlijk niet dicht bij Delfzijl, maar toch willen ze een substantiële bijdrage leveren met deze marathon.'

De 1800 euro, die dankzij donaties van vrienden, familie en bedrijven werd opgehaald, gaat naar een nieuwe botenwagen voor Neptunus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: