Excursie naar webcam-kadaver loopt vertraging op door konikpaarden

OOIJ - Een speciale excursie naar het ree van de kadavercam heeft zondagmiddag door toedoen van een groep konikpaarden vertraging opgelopen. Specialisten vertelden tijdens de excursie in natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen eenmalig over het project waarbij dode dieren in de natuur worden gelegd.

Een kudde konikpaarden was ook nieuwsgierig naar het kadaver en nam daar even de tijd voor. Dieren krijgen voorrang in het gebied en daarom moesten mensen geduld hebben. Na een kwartier waren zij aan de beurt en konden zij zien hoe het ree erbij ligt.

Het gaat niet zo snel met de ontbinding, zegt boswachter Twan Teunissen. Dat komt volgens hem door het weer. 'Aan de ene kant is het aan de warme kant. Dassen, vossen en steenmarters hebben waarschijnlijk nog volop te eten. Aan de andere kant is het voor sommige dieren te koud. Dat zijn vooral bacteriën en schimmels, maar ook insecten.'

Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):

Livestream

Sinds enkele weken is er dag en nacht beeld te zien van het leven rondom het dode ree in natuurgebied de Gelderse Poort. BuitenGewoon, ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer werken samen om Dood doet Leven aan iedereen te laten zien. 

De KadaverCam Livestream:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Natuur Nieuws
Deel dit artikel: