Stoelen staan klaar voor 'Gluren bij de Buren'

ZUTPHEN - Optredens in huiskamers van buurtbewoners. Dat is in het kort de opzet van het landelijke evenement Gluren bij de Buren. In 23 plaatsen in Nederland zijn talloze huiskamerconcerten. Ook in Zutphen en Warnsveld staan de stoelen in huiskamers klaar.

In de twee Gelderse plaatsen openen in totaal zeventig bewoners vrijwillig hun deuren voor artiesten en kunstenaars. Die geven gratis voorstellingen met onder meer zang, dans, voordracht en cabaret. Belangstellenden kunnen voor een voorstelling gewoon naar binnen lopen.

Zutphen doet voor de vierde keer meer aan Gluren bij de Buren, dat inmiddels al aan de elfde landelijke editie toe is. In het hele land doen 5.000 artiesten mee, die samen 1.284 voorstellingen geven. De organisatie is voor een derde afhankelijk van subsidies van de deelnemende gemeenten, voor een derde van sponsoring en voor een derde van donaties.

Gluren bij de Buren begint overal om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Naast Zutpen en Warnsveld zijn er in Gelderland ook optredens in Tiel en Nijkerk.

Zie ook: Speelschema Gluren bij de Buren

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: