Nieuws

Stroomfraude op bedrijventerrein in Huissen

Bij een grote controle op industrieterrein Pannenhuis in Huissen zijn deze week twee bedrijven betrapt op stroomfraude. Dat meldt de gemeente Lingewaard die de controle liet uitvoeren. De bedrijven namen op illegale wijze stroom af waar niet voor werd betaald. © ANP
HUISSEN - Bij een grote controle op industrieterrein Pannenhuis in Huissen zijn deze week twee bedrijven betrapt op stroomfraude. Dat meldt de gemeente Lingewaard die de controle liet uitvoeren. De bedrijven namen op illegale wijze stroom af waar niet voor werd betaald.
Energiebedrijf Alliander doet aangifte van het misbruik en gaat waarschijnlijk een naheffing opleggen aan de bedrijven. De stroom is ook per direct afgesloten bij de bedrijven.
Bij een eerdere controle op het industrieterrein werden er meerdere overtredingen vastgesteld die verband hielden met drugs, milieuvoorschriften en brandveiligheid. Dit was nu niet meer het geval. De gemeente wil met de controles zicht krijgen op de naleving van de regels op het industrieterrein en ervoor zorgen dat illegale activiteiten stoppen.
Burgemeester Marianne Schuurmans: 'Als je je inlaat met criminele activiteiten, kom je een keer aan de beurt. Het kan niet zo zijn dat de goedwillende bedrijven in onze gemeente moeten lijden onder bedrijven met criminele intenties. Dit jaar zullen meer integrale controles volgen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!