Lopers Two Rivers Marathon trotseren wind en regen

ZALTBOMMEL - Voor de vierde keer is zondag de Two Rivers Marathon gelopen tussen de Waal en de Maas met start en finish in Zaltbommel. Zo'n 500 deelnemers trotseerden de wind en regen op de dijken langs de rivieren. De Belg Wouter Decock won de wedstrijd.

De Two Rivers Marathon is een bijzondere marathon omdat er meerdere onderdelen op het programma staan, zoals de Duo Marathon waarbij je allebei de 42,2 kilometer voor de helft aflegt. Of Run Bike Run, waarbij steeds één deelnemer hardloopt en maximaal drie personen met de fiets volgen.

Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):

\Er mag tijdens de loop ongelimiteerd gewisseld worden. Dat kwam veel deelnemers zondag ongetwijfeld goed uit. De marathon was deze keer extra zwaar door de hevige regenval en de harde wind.

Tekst gaat verder onder de foto

Wouter Decock. Foto: Omroep Gelderland 

De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad wordt gelopen. De sfeer van die race probeert de organisatie ook naar de Bommelerwaard te brengen. Two Rivers Marathon is een officiële kwalificatiewedstrijd voor deze wereldberoemde race.
Een finish in de Two Rivers Marathon betekent automatische kwalificatie voor de Two Oceans Marathon, mocht de loper daaraan willen deelnemen.

Bezemwagen

Deelnemers aan de Two Rivers Marathon die langer dan vijf uur over de afstand doen worden met een bezemwagen van het parcours gehaald en naar de finish gebracht. De organisatie wil met deze maatregel uitsluiten dat deelnemers onder de vaak barre winterse omstandigheden oververmoeid raken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: