Nieuws

Met een uitkering na een jaar de zorg in

Op de Veluwe starten maandag 25 leerlingen aan een zorgopleiding met behoud van hun uitkering. Het is een manier om mensen die nu in de bijstand zitten, aan een baan te helpen. Over jaar hebben de 25 deelnemers namelijk niet alleen een diploma, maar ook een baan. © PxHere
VAASSEN - Op de Veluwe starten maandag 25 leerlingen aan een zorgopleiding met behoud van hun uitkering. Het is een manier om mensen die nu in de bijstand zitten, aan een baan te helpen. Over jaar hebben de 25 deelnemers namelijk niet alleen een diploma, maar ook een baan.
De 25 leerlingen kunnen dan namelijk direct aan de slag bij Ouderenzorg Viattence. Die werkt hiervoor samen met de gemeenten Heerde, Epe en Apeldoorn, werkbedrijf Lucrato en de ROC’s Deltion en Landstede.
Viattence vindt het van belang mensen met hart voor de zorg op te leiden en zo een antwoord te hebben op het personeelstekort in de zorg.

Nieuwe baan

Niet iedereen is meteen geschikt om de zorg in te gaan. Daarom zijn in het voortraject meerdere gesprekken gevoerd en is een capaciteitstest afgenomen. De 25 meest geschikte kandidaten starten maandag met de praktijkopleiding niveau 2, helpende zorg en welzijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!