Schattig: Kijken naar lammetjes, dat kan nu live bij BuitenGewoon

ERMELO - Kijk jij ook alweer reikhalzend uit naar het voorjaar? Bij Buitengewoon kan je vanaf vandaag alvast dat lentegevoel beleven. Samen met Stichting Schapedrift geeft het natuurplatform je een uniek kijkje in de schaapskooi van Ermelo.

Waar je als bezoeker vanaf een afstandje naar binnen mag kijken, zit je bij Buitengewoon vanaf vandaag op de eerste rij. Kijk dag en nacht mee naar de geboorte van de lammetjes.

Kijk hieronder naar de livestream. Hoeveel lammetjes tel jij? (tekst gaat verder onder de video)

De schaapskooi van Ermelo is één van de grootste van Gelderland. Hij biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. In februari en maart staat de kooi vol met lammetjes en moederschapen.

Dit jaar werd het eerste lammetje verwelkomt op 30 januari. Herderin Marion Derks krijgt het de komende weken hartstikke druk. ‘We verwachten zo’n 200 lammetjes bij 179 drachtige schapen’, vertelt Derks. Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat, werken Derks en haar helpers in ploegendienst. Ook ’s nachts wordt er gewaakt tot alle lammetjes zijn geboren. Herderin Marion verwacht dat het lammeren nog tot eind februari doorgaat.

Lammetjesdag

Zaterdag 30 maart is in Ermelo de jaarlijkse lammetjesdag. Dan is de schaapskooi open en kunnen de lammetjes en moederschapen van dichtbij worden bekeken. De toegang is gratis. Wil je al eerder een kijkje nemen? Bezoekers zijn tijdens de openingsuren van harte welkom bij het bezoekerscentrum.

Meer weten over de Ermelose schaapskudde? Kijk dan hieronder naar het item uit onze uitzending van 2 april 2013. (tekst gaat verder onder de video)

Iedere maand een nieuwe livestream

Iedere maand zal er een nieuwe livestream bijkomen. Die lopen uiteen van de camera’s ìn een ooievaarsnest tot de unieke kadavercam. Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste livestreams? Dat kan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Natuur Nieuws
Deel dit artikel: