Mobiele camera in wijk belaagde ambtenaar

TIEL - De gemeente Tiel heeft een mobiele bewakingscamera laten plaatsen in de wijk waar in de nacht van woensdag op donderdag brand is gesticht in de woning van een ambtenaar.

De camera staat op de hoek van Burgemeester van Altenastraat met de Burgemeester van Welderenstraat in de buurt van de bewuste woning. Volgens een woordvoerder is er op dit moment geen concrete dreiging bekend, maar staat de camera er vooral voor het veiligheidsgevoel in de wijk. De camera staat er voor enkele weken tot de maximale toegestane periode van zes maanden.

Bewonersavond trekt 25 bezoekers

Burgemeester Hans Beenakker van Tiel heeft donderdagavond een gesprek gehad met wijkbewoners tijdens een speciaal belegde bewonersavond. Er kwamen ongeveer 25 mensen op af. Daar is ook medegedeeld dat de mobiele camera tijdelijk in de wijk komt.

Ook wordt er vrijdag een bewonersbrief rondgestuurd in de wijk. Daarin wordt ook gevraagd oren en ogen goed open te houden en wanneer mensen zich nog iets rond het incident kunnen herinneren contact te zoeken met de politie of misdaad anoniem. Ook beelden van bewakingscamera's zijn welkom.

De ambtenaar moest met zijn gezin woensdag op donderdagnacht snel de woning uit omdat er brand was ontstaan. De politie gaat uit van brandstichting en er zijn ook mannen gezien bij de woning. De ambtenaar is juridisch medewerker bij de gemeente Tiel en ook werkzaam voor een aantal andere gemeentes in de regio.

De politie is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Dat onderzoek gaat ook in het weekend door, meldt de politie.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: