Nieuws

Honderd banen weg bij CWZ in Nijmegen

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen schrapt honderd volledige arbeidsplaatsen. Dat meldt het ziekenhuis op zijn website. Bij het CWZ werken ongeveer 3500 mensen. Omdat bij het ziekenhuis veel medewerkers werken in deeltijd gaat het om zo'n 150 mensen die hun baan verliezen. © Omroep Gelderland (archief
NIJMEGEN - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen schrapt honderd volledige arbeidsplaatsen. Dat meldt het ziekenhuis op zijn website. Bij het CWZ werken ongeveer 3500 mensen. Omdat bij het ziekenhuis veel medewerkers werken in deeltijd gaat het om zo'n 150 mensen die hun baan verliezen.
Personeel is donderdag ingelicht over de plannen. 'Mensen schrokken ervan, maar als een donderslag bij heldere hemel kwam het niet', zegt een woordvoerster. CWZ kampt met stijgende kosten en bezuinigt al enige tijd; er is sinds 2017 een sociaal plan van kracht.
Ze spreekt tegen dat de afdeling longziekten sluit. 'Dat klopt niet. We blijven zorg verlenen aan mensen met een longziekte. Wel is het zo dat we schuiven met het aantal bedden naar andere verpleegafdelingen.' Hoeveel bedden verdwijnen bij longziekten zegt ze niet.

'Het is niet leuk om je baan te verliezen'

Voorzitter van de ondernemingsraad Gé Verbeet wil niet inhoudelijk op het banenverlies ingaan. 'We gaan de komende weken praten met mensen en komen daarna met een advies aan de raad van bestuur', zegt Verbeet.
'Het is niet leuk om je baan te verliezen', gaat hij verder. 'Dit jaar kan personeel gebruikmaken van een sociaal plan dat door het ziekenhuis met de bonden is samengesteld. Het is van belang dat mensen goed worden begeleid.'
De or-voorzitter zegt ervan uit te gaan dat vertrekkende verpleegkundigen elders aan de slag kunnen. 'Er is veel behoefte aan verplegend personeel.'
Het ziekenhuis meldt dat ook niet-medische afdelingen vallen onder de bezuinigingen. De komende periode moet duidelijk worden welke afdelingen dat zijn.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!