Nieuws

Provincie legt rondweg aan en Vink werkt mee

Grondbedrijf Vink is een van de aannemers die in opdracht van de provincie Gelderland werkt aan de rondweg in Voorthuizen. Dat heeft gedeputeerde Conny Bieze aan fractievoorzitters van de politieke partijen laten weten. © Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - Grondbedrijf Vink is een van de aannemers die in opdracht van de provincie Gelderland werkt aan de rondweg in Voorthuizen. Dat heeft gedeputeerde Conny Bieze aan fractievoorzitters van de politieke partijen laten weten.
Die werkzaamheden zijn deze week gestart. Het Barneveldse bedrijf kwam de afgelopen maanden negatief in het nieuws omdat ze bij de aanleg van wegen en woonwijken mogelijk vervuilde grond hebben gebruikt. De aannemer van het project is Strukton, Vink is een van de onderaannemers. 

Statenvragen over aanleg

SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks hebben vragen gesteld. Zo willen de partijen weten hoe de provincie controleert of er nu geen vervuilde grond wordt gebruikt en of Vink ook andere werkzaamheden voor de provincie doet. 
Over de rondweg wordt al decennia lang discussie gevoerd, tot de Raad van State aan toe. De rondweg moet er voor zorgen dat Voorthuizen leefbaarder wordt en dat verkeersopstoppingen verleden tijd zijn.