Groesbeekse wijnwandeling mooiste wandeling van het jaar

GROESBEEK - De mooiste wandeling van het jaar is de wijnwandeling in en om Groesbeek. Dat hebben de bezoekers van een groot wandelplatform besloten.

De verkiezing van Mooiste wandeling 2019 is een initiatief van Wandelzoekpagina.nl. Het afgelopen jaar bekeken en downloadden bezoekers op deze site meer dan een miljoen wandelingen.

Uit de twaalf populairste wandelingen mocht het publiek de beste kiezen. De meeste stemmen gingen naar een wandeling van dertien kilometer door de wijngaarden van Zuid-Gelderland. 

Gelderland wandelprovincie

‘Het meest wordt er gewandeld in Gelderland’, zegt Stefan Horn van de wandelwebsite. ‘De provincie strijdt meestal met Utrecht om de eerste plaats. Vooral wat groen betreft is Gelderland populair.‘

‘De wandeling van bedenker Wanda Catsman is mooi en heeft een origineel thema’, zegt Horn. In en om Groesbeek liggen zeker zes wijnhuizen. De wandeling voert langs percelen wijnstokken en langs het Nederlands Wijnbouwcentrum. Daar kunnen bezoekers wijnkelders bekijken, informatie krijgen over wijnbouw in Nederland en bovendien ook wijnen proeven. 

Foto: Omroep Gelderland

Wijntje erbij

De combinatie van wandelen en ontspanning is precies wat ze voor ogen had met deze route, aldus wandelblogger Wanda Catsman: ‘Hoe leuk is het om na een wandeling op een terras neer te ploffen met een goed glas wijn?’ 

De Groesbeekse wijnwandeling is de eerste wandeling die Catsman ooit publiceerde. Zelf ziet ze wandelen vooral als een soort van meditatie. ‘Wandelen is echt een manier om mijn hoofd leeg te maken en de drukke week te verwerken. Het brengt rust; terug naar jezelf en terug naar de natuur.’

Winterswijk en Heukelum

Voor de verkiezing Mooiste wandeling 2019 waren nog twee Gelderse wandelingen genomineerd. De wandeling bij de steengroeve van Winterwijk kreeg van het publiek een derde plaats. De wandelroute door het rivierlandschap bij Heuckelum werd achtste. 

Print hier de wandeling uit die verslaggever Martijn de Graaf vrijdag loopt met wandelingenmaker Wanda Catsman. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Nieuws
Deel dit artikel: