Voorrondes NK metselen in Nunspeet

NUNSPEET - De voorrondes van het NK metselen worden donderdag en vrijdag gehouden bij Bouwmensen Nunspeet. De vakschool geeft vmbo-leerlingen de kans om alvast te proeven van het vak. Vrijdag worden er twee leerlingen gekozen die in april naar de finale mogen in Ede.

Ondanks het tekort aan mensen in de bouw, zijn de jongens die meedoen niet bang om hun handen vies te maken. 'Ik kom van de boerderij dus ik ben wel gewend om vieze handen te hebben, maar ik vind het vooral leuk om te doen', vertelt één van de deelnemers.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Tekort aan mensen

Bouwmensen Nunspeet wil jongeren stimuleren om een beroep in de bouw te kiezen. 'De wedstrijd moet vooral leuk zijn, maar we hopen toch ook dat leerlingen eens proeven van het vak en besluiten om in de bouw te gaan werken. Er is veel vraag naar', zegt Bram van der Velde van Bouwmensen Nunspeet. 

NK Metselen

Vrijdag worden twee winnaars gekozen door een jury. Zij mogen 10 t/m 12 april deelnemen aan het NK Metselen in Ede. Zij strijden daar om de Zilveren Troffel en om de titel 'Beste Metselaar van 2019'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: