Huis adviseur gemeente doelwit brandstichters

TIEL - Het huis in Tiel waar afgelopen nacht vermoedelijk brand is gesticht is van een juridisch adviseur van de gemeente. Dat vertellen verschillende buurtbewoners aan Omroep Gelderland.

Een getuige vertelt verder dat er veel lawaai was en dat hij de straat is opgegaan en bij het zien van de brand 112 heeft gebeld. Zijn vrouw belde ondertussen naar het gezin van het brandende huis, maar die bleken al in de tuin te staan. Een andere buurtbewoners hoorde eerst verschillende knallen. 'Ik dacht eerst dat er geschoten werd', vertelt ze.

De woning ziet er zwaar gehavend uit. De ramen zijn kapot en binnen is de woning zwartgeblakerd. Er staat donderdagochtend nog altijd politie bij de woning. De bewoners gaan ook even naar binnen om spullen te pakken om vervolgens weer te vertrekken. Ze willen niet met de pers praten.

Zie ook: Vlammen slaan uit woonkamer, politie denkt aan brandstichting

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Meerdere personen bij de woning gezien

De politie heeft eerder laten weten dat ze denken aan brandstichting. Rond 01.15 uur sloegen de vlammen uit de woonkamer van het huis. Volgens de politie zijn, vlak voordat de brand ontstond, meerdere personen gezien bij de woning. Ook zijn door omwonenden knallen gehoord, laat de politie weten. Van een auto op de oprit bleek een ruit te zijn ingeslagen.

De brandweer was toevallig onderweg terug naar de kazerne na een andere brandmelding en kon zo snel bij de woning aanwezig zijn. De bewoners zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel.

Reactie burgemeester

De gemeente laat weten dat het inderdaad om een huis van een medewerker gaat en dat de brand zou zijn ontstaan nadat er een brandbom naar binnen zou zijn gegooid. 'Wat een schrik voor hem en zijn familie. Dit heeft natuurlijk een enorme impact. Ook voor de buurt en zijn collega’s', laat burgemeester Beenakker van Tiel in een reactie weten.

De politie en het OM onderzoeken verschillende scenario's. Ook wordt er gekeken of er een verband is met twee autobranden aan de Appelboogerd, een half uur eerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: