Nieuws

OM wil geldboete voor Nooteboom Trailers na explosie en brand

WIJCHEN - Nooteboom Trailers in Wijchen wordt door de officier van justitie verantwoordelijk geacht voor een explosie en brand in mei 2015. Tegen het vrachtwagenbedrijf is donderdag een geldboete geëist van 150.000. Een derde daarvan is voorwaardelijk.
Bij de brand en explosie raakten drie werknemers gewond, onder wie een ernstig. De aanklager stelt dat het bedrijf schuldig is aan nalatigheid. Zo zou er niet genoeg gedaan zijn om dergelijke explosies te voorkomen. Zo zouden er onder meer te grote vaten met brandbare stoffen aanwezig zijn geweest.
Na de explosie op 8 mei ontstond brand in het bedrijfsgebouw. De brandweer was uren bezig met het blussen van die brand. De oorzaak van de brand is nooit vastgesteld. Een van de werknemers raakte zwaargewond en moest met een traumahelikopter naar het Radboudumc in Nijmegen worden gebracht. Later is hij behandeld aan zijn verwondingen in het brandwondencentrum in Beverwijk. 
Bekijk hier de reportage (de tekst gaat verder onder de video):
OM wil geldboete voor Nooteboom Trailers na explosie en brand

Maatregelen

Nooteboom Trailers geeft aan het begin van de zitting aan dat er sinds de explosie veel extra maatregelen genomen zijn om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Zo zijn er nieuwe spuitcabines geplaatst. Vooral op het gebied van brandvertraging heeft het bedrijf naar eigen zeggen maatregelen getroffen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!