Nieuws

Uitspraak in zaak steekpartij zorgboerderij Wichmond

De rechtbank doet donderdag uitspraak in de zaak van een 44-jarige man die in mei vorig jaar de eigenaresse van een zorgboerderij in het Achterhoekse Wichmond zou hebben neergestoken. Tegen de cliënt van de zorgboerderij is 40 maanden cel geëist, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. © GinoPress
WICHMOND - De rechtbank doet donderdag uitspraak in de zaak van een 44-jarige man die in mei vorig jaar de eigenaresse van een zorgboerderij in het Achterhoekse Wichmond zou hebben neergestoken. Tegen de cliënt van de zorgboerderij is 40 maanden cel geëist, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.
De man zou het slachtoffer 's nachts hebben aangevallen en er daarna vandoor zijn gegaan. Na een zoektocht konden agenten hem oppakken. Bij het zien van de politie stak de verdachte zichzelf neer.
Het Openbaar Ministerie heeft niet alleen een gevangenisstraf geëist, maar wil ook dat de man klinisch wordt behandeld. Ook mag hij wat de officier van justitie betreft geen contact opnemen met het slachtoffer.

Zorgboerderij opgeheven

Het slachtoffer kwam er weer bovenop, maar besloot een maand later te stoppen met zorgboerderij 'Vergeet me nietjes'. Twee weken na het steekincident maakten de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de GGD Noord- en Oost-Nederland een vernietigend rapport openbaar over de gang van zaken op de zorgboerderij. Tot overmaat van ramp volgde er daarna nog een zedendelict. Dat bleek de genadeklap voor 'Vergeet me nietjes'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!