Nijmegen heeft een nieuwe stadsdichter

Wout Waanders heet-ie. De nieuwe stadsdichter van Nijmegen. Een erebaantje waarvoor je minimaal zes gedichten per jaar moet afleveren. Die gaan over grote of kleine gebeurtenissen in de stad.

Daarnaast zal Waanders (1989) ook voordrachten verzorgen bij zogenoemde 'eenzame uitvaarten'. Dat zijn uitvaarten van Nijmegenaren zonder familie of nabestaanden. De stadsdichter is ook betrokken bij educatieve projecten op scholen.

Verder kan een stadsdichter op eigen initiatief en op verzoek van organisaties en instellingen gedichten schrijven, voordragen en publiceren en zo brengt de stadsdichter de poëzie dichter bij de mensen in de stad.

Zwarte Cross en Lowlands

Wout Waanders volgt Amal Karam op. Hij studeerde bedrijfscommunicatie en Nederlandse Letterkunde aan de Radboud Universiteit en schrijft poëzie en proza. Zijn gedichten worden gepubliceerd in verschillende (literaire) tijdschriften.

Naast het schrijven van gedichten draagt hij ook voor op verschillende podia en festivals zoals de Zwarte Cross, Lowlands en de Wintertuin. Waanders is actief als begeleider van jong schrijftalent, schrijfcoach bij de HAN en docent aan de opleiding Creative Writing van ArteZ. 

Een gedicht van Waanders:

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: