Nieuws

Myriam raakte haar man kwijt en zit nu in de financiële problemen

'Op een dag kwam ik thuis en hing er een briefje aan de deur. 'Niet in de schuur gaan kijken', stond daarop. Dat deed ik natuurlijk wel. Daar zag ik dat mijn man zelfmoord had gepleegd.' Myriam van de Lagemaat verloor op die manier haar Arjan. Ze bleef achter met drie kinderen en een grote schuld. Dorpsgenoten zijn nu een crowdfundingsactie voor haar gestart. © Omroep Gelderland
HETEREN - 'Op een dag kwam ik thuis en hing er een briefje aan de deur. 'Niet in de schuur gaan kijken', stond daarop. Dat deed ik natuurlijk wel. Daar zag ik dat mijn man zelfmoord had gepleegd.' Myriam van de Lagemaat verloor op die manier haar Arjan. Ze bleef achter met drie kinderen en een grote schuld. Dorpsgenoten zijn nu een crowdfundingsactie voor haar gestart.
Myriam vertelt dat ze in de problemen is gekomen na verkeerde keuzes omtrent haar hypotheek en omdat ze het bedrijfje dat ze samen met Arjan runde van de hand moest doen. Ze schat haar schuld op zo'n 40.000 euro.
Haar verhaal is dinsdagavond te zien in het RTL-programma Uitstel van Executie. Daarin probeert Martijn Krabbé mensen te helpen die in financiële problemen zitten. Helaas lukte dat bij Myriam niet. 
In het programma Uitstel van Executie wordt uitgegaan van een schuld van 75.500. Hierin is onder meer meegenomen dat haar huis onder water staat. Vandaar dat het streefbedrag van de crowdfunding ook op 75.000 euro is gezet.
Bekijk de reportage. Daaronder gaat de tekst verder.
Myriam raakte haar man kwijt en zit nu in de financiële problemen
'Ik weet hoe het is om een poosje alleen te zijn', vertelt vriendin en dorpsgenoot Dagmar Driessen. Ze trok zich het lot van Myriam aan en begon een crowdfundingsactie. 'Het zou toch mooi zijn als we haar er een beetje bovenop kunnen helpen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!