Nieuws

Renkumer bepaalt zelf hoe het klimaat verbeterd wordt

De gemeente Renkum gaat aan zogeheten 'klimaattafels' brainstormen met inwoners en organisaties om samen te bepalen hoe zij Renkum duurzamer kunnen maken. De gemeente laat weten dat de plannen die voortvloeien uit deze gesprekken de komende jaren de basis van het Renkumse klimaatbeleid zullen vormen. © Wikimedia Commons
RENKUM - De gemeente Renkum gaat aan zogeheten 'klimaattafels' brainstormen met inwoners en organisaties om samen te bepalen hoe zij Renkum duurzamer kunnen maken. De gemeente laat weten dat de plannen die voortvloeien uit deze gesprekken de komende jaren de basis van het Renkumse klimaatbeleid zullen vormen.
De gemeente Renkum verkondigt dat zij onder het motto 'Renkum verduurzaamt samen' aan de slag wil gaan om Renkum klimaatneutraal te maken. Daarom werkt zij aan een 'lokaal klimaatakkoord’. Om dit akkoord te realiseren, organiseert de gemeente haar 'klimaattafels'.
'Iedereen die een bijdrage kan en wil leveren, kan zitting nemen aan deze klimaattafels', aldus de gemeente Renkum.

Burgers bepalen het beleid

De gemeente nodigt inwoners, bedrijven, jongeren en andere partijen uit om 'een groeiend en lerend netwerk op te zetten'. Het plan is dat er door middel van de brainstormsessies thema's worden vormgegeven en worden uitgewerkt.
Resultaten van de klimaattafels worden tijdens de afrondende klimaattop in het voorjaar of de zomer van 2019 gepresenteerd. Volgens de gemeente Renkum zullen de resultaten de basis vormen voor het klimaatbeleid van de komende jaren.
De kick-off van de klimaattafels vindt plaats op donderdag 21 februari.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!