Zutphen in hoger beroep tegen uitspraak vallende tak

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechtbank vorige maand deed in de zaak van de vallende tak. In de zomer van 2015 raakte een toeriste ernstig gewond doordat een tak bovenop haar viel.

De vrouw uit Amsterdam kreeg op 16 juli 2015 een grote tak op haar hoofd en is daardoor blijvend invalide. De kastanjeboom betrof een risicoboom en had verder onderzocht moeten worden. 

Volgens de rechtbank liet de gemeente dit na en daarom is de gemeente aansprakelijk voor het letsel wat de vrouw op liep. 

(tekst gaat verder onder de video)

'Conclusies kloppen niet'

De gemeente heeft samen met de verzekering besloten in hoger beroep te gaan tegen het vonnis omdat ze het niet eens zijn met de conclusies van de rechtbank. 'De weergave van de feiten zijn gebaseerd op aannames en kloppen niet. Onze aansprakelijkheid moet wel op de juiste gronden worden genomen', aldus woordvoerder Anniek Neve van de gemeente. 

Volgens de woordvoerder moet de nieuwe stap naar de rechter los worden gezien van de vreselijke gevolgen voor de vrouw. Woordvoerder Neve: 'We vinden het vreselijk voor de vrouw, maar het oordeel van de rechter moet wel op de juiste gronden worden genomen.  Dit heeft namelijk ook gevolgen voor onze eigen medewerkers.'

'Schikkingsvoorstel een schandaal'

De vrouw, Marea van der Veen, eiste vorig jaar een schadevergoeding. De hoogte van het bedrag wilden zij en haar advocaat niet zeggen. De gemeente vond dat zij niet verantwoordelijk was, maar deed Van der Veen en zeven andere slachtoffers wel een schikkingsvoorstel. De Amsterdamse toeriste noemde het aanbod 'een schandaal'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: