Nieuws

Inschrijving Nijmeegse Vierdaagse van start

Tienduizenden lopers moeten nog maanden wachten voordat ze op pad mogen, maar de eerste uitdaging vindt vandaag al plaats. De inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse wordt geopend. Er is plaats voor 47.000 lopers tijdens de 103de editie van de populaire wandelvierdaagse. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Tienduizenden lopers moeten nog maanden wachten voordat ze op pad mogen, maar de eerste uitdaging vindt vandaag al plaats. De inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse wordt geopend. Er is plaats voor 47.000 lopers tijdens de 103de editie van de populaire wandelvierdaagse.
Om 10.00 uur start de inschrijving. Een spannend moment, niet alleen voor de lopers, maar ook voor de organisatie. Vorig jaar kon de site waarop mensen zich konden inschrijven de enorme toestroom niet aan, waardoor de site vastliep en uit de lucht ging.
Uiteindelijk werd het euvel redelijk snel verholpen en schreven zich op de eerste dag al zo'n 9000 mensen in. De inschrijving loopt nog tot 22 maart. Hoewel een groot deel zich voor die tijd al inschrijft, heeft het moment van inschrijven geen enkele invloed op de uitslag van een eventuele loting.
Woordvoerder Jennifer Bus van de Vierdaagse vertelt over de inschrijving:
Nieuw dit jaar is dat jonge deelnemers met een geboortedatum tussen 2004 en 2007 zijn gevrijwaard van loting. 12-jarigen waren al jaren verzekerd van deelname na inschrijving bij de Vierdaagse, maar dit jaar wordt de groep dus uitgebreid tot en met 15-jarigen. 

4 euro duurder

De 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is van 16 tot en met 19 juli. De kosten voor deelname zijn dit jaar 84 euro, 4 euro meer dan vorig jaar. De stijging heeft volgens de organisatie vooral te maken met de verhoging van het lage btw-tarief van 6 procent naar 9 procent. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!