Nieuws

Linkse demonstratie bij bibliotheek Nijmegen: 'Eigen kleding heerst!'

NIJMEGEN - In Nijmegen demonstreren linkse actievoerders zaterdagmiddag bij de bibliotheek aan de Mariënburg. Zij doen dat uit protest tegen de eerdere actie van rechtse demonstranten tegen het voorlezen door drag queens in de bibliotheek.
Bij de bibliotheek verzamelden zich enige tientallen demonstranten, compleet met regenboogparaplu's en regenboogvlaggen. Ze scanderen de tekst 'eigen kleding heerst'.
In de bibliotheek lazen drag queens zaterdagmiddag verhalen voor aan peuters en kleuters. Binnen luisterden ongeveer twintig kinderen naar de voorgelezen verhalen, onder toeziend oog van onder meer de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en de verzamelde pers.
Volgens directeur Bert Hogemans is het voorlezen bedoeld 'om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng is.' De Nijmeegse leesinstelling wilde de voorleesmiddag eigenlijk al houden op 22 december, maar zag daar op het laatste moment vanaf toen rechtse actievoerders zich bij de bibliotheek vertoonden. De linkse sympathisanten lieten zaterdag een tegengeluid laten horen.
De Nijmeege bieb kondigde eerder aan extra beveiliging in te huren rond de voorleesmiddag. Het COC in de Waalstad liet bovendien weten in gesprek te willen met de rechtse actievoerders. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!