Nieuws

De Graafschap verlaat na winst op jubileumavond laatste plaats; 3-0 tegen NAC

DOETINCHEM - De Graafschap is eindelijk van de laatste plaats af. NAC Breda werd in eigen stadion met 3-0 verslagen. Dat betekent dat de Graafschap nu twee punten voorsprong heeft op de ploeg uit Breda. Het was sowieso al een feestavond voor de Superboeren, want het 65-jarig jubileum werd vanavond gevierd. Er was ook nog een minder feestelijke kant aan de avond, want oud-Graafschapper Jurrie Koolhof werd met een minuut stilte herdacht.

EINDSTAND DE GRAAFSCHAP-NAC: 3-0

De Graafschap verlaat na winst op jubileumavond laatste plaats; 3-0 tegen NAC

90+3': Afgelopen.

Foto: Wil Kuijpers

90+3': GOAL! Het wordt nog 3-0. Het is Owusu die een vrije trap er ook prachtig in schiet.

90': Er komen nog drie minuten bij.
84': Nog een wissel bij De Graafschap. Van Mieghem komt erin voor Narsingh.
83': Daar was NAC weer bijna bij een treffer, maar nu is het Tutuarima die een schot van Kastaneer van de lijn haalt.
81': Daar was Mühren ogenschijnlijk dicht bij de 2-1, maar een geweldige reflex van Jurjus voorkwam dat. Later bleek Mühren ook buitenspel te staan.
73': De wissel is daar. De man die Serrarens op de bank hield, Benschop, gaat er vanaf. Serrarens komt er in voor het laatste kwartier.
70': El Jebli heeft even wat adem nodig en gaat op de grond liggen. Hij hoeft het niet te doen om tijd te rekken, want NAC krijgt niks voor elkaar gespeeld vandaag.
66': 'Samen alles geven', schalt er vanaf de tribunes bij het thuispubliek. Dat gebeurt vandaag ook. Zowel de spelers als de supporters laten zich gelden vandaag.
61': En nu is het weer Narsingh die wordt diepgestuurd, maar de vleugelaanvaller kan in twee instanties de Bredase doelman niet passeren.
58': Vet creëert een grote kans voor zichzelf en haalt zelf uit, maar ziet Van Leer de bal keren. De middenvelder had de bal beter voor kunnen leggen, dat beseft hij ook.
53': Daar was NAC dichtbij de aansluitingstreffer, maar een kopbal van Menno Koch gaat via de paal in de handen van Jurjus.
52': De Graafschap zakt niet in en zoekt naar de 3-0. Het is nu Matusiwa die het probeert, maar hij mist net de gaol.

49': GOAL! Daar is hij weer. Youssef El Jebli doet het op identieke wijze als zijn doelpunt tegen Fortuna. De middenvelder jaagt de 2-0 de kruising in met een vrije trap.

45': Rust.

45': Dat had de 2-0 moeten zijn voor De Graafschap. Burgzorg legt de bal panklaar op het hoofd van Benschop, maar de spits mist de enorme kans.
43': Het publiek van NAC scandeert 'Schaam je kapot', dat mag ook wel. De ploeg laat bijzonder weinig zien tegen De Graafschap. De Superboeren dragen bij deze stand de rode lantaarn over aan de Bredanaars.
39': De Graafschap blijft de betere ploeg, dat ziet ook trainer Henk de Jong, toch zal hij zeker niet rustig op zijn stoeltje kunnen zitten. Het is maar 1-0.
30': En daar was bijna de 2-0. El Jebli probeert het ineens met een vrije trap en verrast Van Leer bijna in de korte hoek.

29': GOAL! Het is 1-0. El Jebli geeft de bal prima mee aan Burgzorg, die naar binnen snijdt en schiet. Het schot wordt slecht verwerkt door Van Leer en ligt daarom in het netje. Een belangrijke voorsprong.

Foto: Wil Kuijpers
25': De Graafschap wordt wat slordiger, maar Azor Matusiwa laat zien waarvoor hij gehaald is. De middenvelder werd gister al gekscherend de kleine Kanté genoemd door El Jebli. Vandaag laat hij zien waarom, hij zit overal tussen.
20': En nu is het NAC dat had kunnen scoren. Nijholt schiet een voorzet voorlangs.
18': Nu had het 1-0 kunnen zijn voor De Graafschap via Van de Pavert, maar de verdediger kopt een metertje naast uit een hoekschop.
15': Een goede actie van El Jebli wordt uiteindelijk afgerond met een schot, maar doelman Benjamin van Leer vangt de bal op.
14': Rosheuvel met een schot van afstand. Maar dat levert geen gevaar op voor Jurjus.
10': Eerste kansje voor De Graafschap uit een hoekschop. Benschop scoort bijna, maar de bal wordt door een NAC-verdediger van de lijn weggewerkt.
8': De Graafschap en NAC hebben spanning, dat merk je aan de openingsfase. Er gaat veel mis.

1': We zijn begonnen.

20.00 uur: Een minuut stilte voor de veel te vroeg overleden Jurrie Koolhof. Die onder meer trainer was hier in Doetinchem.
19.58 uur: Omdat De Graafschap 65 jaar bestaat komen er vandaag 65+'ers mee het veld op. Tussen hen Leon Kamperman, de zoon van een van de oprichters en de vader van Pascal Kamperman.
19.50 uur: De spelers gaan naar binnen. Over 10 minuten begint de degradatiekraker tegen NAC.
19.45 uur: Hoelang zal de nieuwe aanwinst Nigel Bertrams nog op de bank zitten? Oftewel, zal Jurjus zijn basisplaats blijven houden?
19.40 uur: Maar er zijn vandaag meer Graafschap-supporters dan NAC-supporters.
19.30 uur: Javier Vet (links) speelde tegen Fortuna Sittard voor het eerst op zijn favoriete positie op het middenveld. Hij speelde toen een goede wedstrijd. Kan hij dat vandaag herhalen?
19.25 uur: Daar zijn de spelers voor de warming-up. Met Charlison Benschop dus. De gehuurde spits van FC Ingolstadt 04.
19.15 uur: Nog meer feest vandaag!
19.10 uur: Ook in de perskamer wordt het 65-jarige feestje, bescheiden, gevierd.
19.05 uur: De Graafschap speelt zonder Serrarens vandaag. Charlison Benschop staat in de spits. Burgzorg blijft staan en daar is Serrarens, die tegen Fortuna Sittard nog drie keer scoorde, het slachtoffer van. Opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh, Benschop, Burgzorg.
19.02 uur: Theo Zwarthoed speelde van 2012 tot en met 2014 voor De Graafschap, nu zit hij bij NAC op de bank.
Foto: Wil Kuijpers
19.00 uur: Bij de hoofdingang wordt het wel duidelijk dat er ook een feestje wordt gevierd vanavond.
18.55 uur: De supporters komen in ieder geval met toepasselijke mutsen naar het stadion. Dat is ook wel nodig, want het is aardig koud.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!