Ouders doodgeboren kind: 'Ons dochtertje mag eindelijk bestaan'

ARNHEM - Nicole Klein en haar man Marco mogen maandag na 10 jaar strijd eindelijk hun dochtertje Petra aangeven bij de gemeente Arnhem. 'Maandag wordt voor ons niet verdrietig, maar een feestdag', zo vertelde de trotse ouders vrijdag in de Week van Gelderland.

Marco en Nicole wilden na de geboorte hun dochter Petra aangeven bij de gemeente, maar kregen van een medewerker van uitvaartverzorger Dela te horen dat die mogelijkheid in Nederland helemaal niet bestaat. Hun dochtertje overleed twee dagen voor haar geboorte en kwam dus dood ter wereld. 'Petra heeft dus voor de wet eigenlijk niet bestaat en daar komt nu dus verandering in', zo vertelt Nicole desgevraagd, die veel bijval kreeg van andere ouders die met hetzelfde probleem te maken kregen. 

Aangifte

Een wetswijziging maakt het met ingang van maandag toch mogelijk om een doodgeboren kindje in te schrijven. Nicole en Marc maken maandag meteen van die mogelijkheid gebruik om na tien jaar alsnog hun dochter Petra aangeven bij de gemeente, samen met hun 8-jarige zoon Mike. Daarnaast zijn de twee ook voornemens om te gaan trouwen en dus mogen zij binnenkort twee kinderen bijschrijven in hun trouwboekje. 'Ik heb gehuild toen ik hoorde dat Petra nu alsnog mocht bestaan', zo besluit Nicole.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!