Maatregelen na ongelukken bij pont tussen Wageningen en Randwijk

RANDWIJK - De gemeenten Wageningen en Overbetuwe nemen maatregelen om de veiligheid rond het Lexkesveer over de Nederrijn te verbeteren. In korte tijd zijn er twee ongelukken gebeurd.

Op 8 december kwam een Duitser (34) om het leven toen hij aan de Randwijkse zijde met zijn auto bij de pont het water in reed. Op 27 januari belandde daar opnieuw een auto in het water. De drie inzittenden konden de wagen wel op tijd verlaten.

De gemeenten Wageningen en Overbetuwe reageerden geschokt en hebben de situatie ter plekke nog eens goed bekeken. Ze concluderen dat de huidige signalering (een knipperlicht) en de aankondigingen via de borden prima werken, maar dat het wel beter kan. 

Dit zijn de maatregelen die worden genomen:

  • De gemeente Wageningen vervangt de komende weken de waarschuwingsborden door grotere exemplaren.
  • De gemeente Overbetuwe zet aan het einde van de brug (gezien vanuit Randwijk) aan weerszijden van de weg grotere borden van 50 km/uur.
  • Enkele defecte lantaarnpalen op de weg richting het Lexkesveer worden zo snel mogelijk gerepareerd. De straatverlichting en het knipperlicht bij de veerstoep functioneren volgens de gemeenten wel goed.
  • In het voorjaar laat de gemeente Overbetuwe zigzagstrepen aanbrengen aan het einde van de brug.
  • De stopstreep bij de veerstoep wordt opgefrist.
  • Het oude knipperlicht wordt vervangen door een led-knipperlicht, zodat dat beter zichtbaar is als het verkeer vanaf de brug komt. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: