Nieuws

Het heeft gesneeuwd: glad op de wegen, minder treinen

Gelderland ontwaakt vrijdag in een witte wereld. Het heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gesneeuwd. Op de meeste plekken in onze provincie ligt een centimeter of twee, drie.
Tot vrijdagmiddag 12.00 uur blijft het oppassen op de weg. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege gladheid door sneeuw(resten) en bevriezing van natte weggedeelten.
De tekst gaat verder onder de tweets.

Minder treinen

Vanwege de weersomstandigheden reden tot 10.00 uur minder treinen door onze provincie. De NS adviseerde reizigers de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen.
In de ochtendspits reden tussen Nijmegen en Arnhem minder treinen door de weersomstandigheden. Er was een kwartier extra reistijd. Tussen Ede-Wageningen en Arnhem Centraal (minder Intercity's) en tussen Nijmegen en Wijchen (minder Sprinters) waren eveneens problemen. Ook hier duurde de reis zo'n vijftien minuten langer. 

Het blijft winters

Volgens Dorien Bouwman van MeteoGroup blijft het de komende dagen winters. 'Er is af en toe een gaatje voor de zon, maar er is ook steeds kans op een winters buitje. De temperaturen blijven overdag een beetje schommelen rond de 4 graden en dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Kortom we kwakkelen nog even door.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!