Nieuws

Schattig! Schaapskudde verwelkomt eerste lammetje

Bij de schaapskooi van Ermelo is woensdag het eerste lammetje van het jaar geboren. Burgemeester André Baars adopteerde het beestje en vernoemde het naar zichzelf. © Stichting Schapedrift Ermelo
ERMELO - Bij de schaapskooi van Ermelo is woensdag het eerste lammetje van het jaar geboren. Burgemeester André Baars adopteerde het beestje en vernoemde het naar zichzelf.
Volgens Marion Derks van de schaapskudde maken moeder en zoon het goed. De herderin krijgt het de komende weken hartstikke druk, want er worden zo’n 200 lammetjes verwacht bij de 179 drachtige schapen.
Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat, werken Derks en haar helpers in ploegendienst. Ook 's nachts wordt er gewaakt tot alle lammetjes zijn geboren.

Adopteer een lammetje

Bezoekers zijn tijdens de openingsuren van harte welkom. De schaapskooi is niet toegankelijk, maar belangstellenden kunnen wel naar binnen kijken. Net als burgemeester Baars kan iedereen een lammetje adopteren.
Zaterdag 30 maart is in Ermelo de jaarlijkse lammetjesdag. Dan is de schaapskooi open en kunnen de lammetjes en moederschapen van dichtbij worden bekeken. De toegang is gratis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!