Nieuws

Zorg: welke beloftes doet West Betuwe?

Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg. © Pixabay
GELDERMALSEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:
  • We monitoren structureel onze dienstverlening ‘Dichtbij en Op Maat’ door middel van klanttevredenheidsonderzoeken en streven daarbij naar een 7,5 aan het einde van de regeerperiode 2019 - 2022.
Wij zetten zorg en welzijn in om inwoners zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te houden. Soms lukt dat niet vanzelf. Op dat moment gaan we samen met de betrokkenen, hun naasten en hulpverleners op zoek naar een passende oplossing met daarbij de opstelling van een maatwerk zorg- en ondersteuningsplan.
We hebben daarin aandacht voor kwetsbare doelgroepen als eenzamen, ouderen en mensen met schulden of in armoede, maar vergeten de mantelzorgers om hen heen niet. Het Team Sociaal is daarbij het loket voor alle vragen op het gebied van hulp en ondersteuning.
  • Er komt een integraal, preventief en (re)actief jongerenbeleid om hiermee verslaving tegen te gaan en participatie in leefbaarheid te stimuleren. Dit wordt gerealiseerd met maatschappelijke partners, ouders en scholen. 
  • We ondersteunen vrijwilligers- en welzijnsorganisaties bij de spoedige en zorgvuldige integratie van statushouders én bij de ondersteuning en respijtzorg voor mantelzorgers. Daarbij voorkomen we versnippering van het welzijnsaanbod.
  • Er vindt actieve monitoring plaats van de kosten en de resultaten van geleverde zorg. Dit gebeurt ook bij de inkoop- en aanbestedingsprocessen in het sociaal domein, zowel kwalitatief als kwantitatief. Daarbij zetten we in op duurzaam (her)gebruik van hulpmiddelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!