Nieuws

Sociale huurwoningen in brandweerkazerne Bemmel

Een impressie van de woningen.
Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Bemmel komen 24 sociale huurwoningen. Dat heeft verhuurder Waardwonen afgesproken met de gemeente Lingewaard. De bouw van de woningen start dit voorjaar en duurt ongeveer een jaar. © gemeente Lingewaard
BEMMEL - Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Bemmel komen 24 sociale huurwoningen. Dat heeft verhuurder Waardwonen afgesproken met de gemeente Lingewaard. De bouw van de woningen start dit voorjaar en duurt ongeveer een jaar.
Het proces voorafgaand aan de woningbouw was lang. Al in 2014 werd Waardwonen benaderd door de gemeente Lingewaard om de voormalige brandweerkazerne het herontwikkelen. Wethouder Helga Witjes: 'Het had een pittige aanloop maar het is zover: Bemmel krijgt ruim 24 prachtige sociale huurwoningen. Ik ben blij dat we deze appartementen gaan realiseren en dat binnen dit project aandacht is voor rolstoelgebruikers en ouderen.'
De woningen komen mede tot stand door een financiering met de provincie Gelderland. Volgens de betrokkenen bieden de woningen veel voordelen voor de toekomstige bewoners vanwege de centrale ligging, de toegankelijkheid, de aanwezigheid van een lift en eigen parkeergelegenheid. Een 'groot aantal belangstellenden' heeft zich inmiddels al gemeld bij Waardwonen, zo laten de betrokkenen weten.

Energieneutraal

De woningen zijn straks met energielabel A++ zeer energiezuinig. Door het gebruik van zonnepanelen op de platte daken is het de intentie van Waardwonen dat de bewoners straks energieneutraal kunnen wonen. De woningen wekken dan zelf de energie op die nodig is voor verwarming, warm water en ventilatie.