Nieuws

Twee ongelukken in korte tijd bij veerpont, gemeente kijkt naar maatregelen

De gemeente Wageningen gaat kijken of extra maatregelen nodig zijn rondom het Lexkesveer over de Nederrijn bij Randwijk. Zondagavond raakte daar voor de tweede keer in nog geen twee maanden een auto te water. De drie inzittenden konden het voertuig op tijd verlaten, maar moesten wel naar het ziekenhuis voor controle. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat kijken of extra maatregelen nodig zijn rondom het Lexkesveer over de Nederrijn bij Randwijk. Zondagavond raakte daar voor de tweede keer in nog geen twee maanden een auto te water. De drie inzittenden konden het voertuig op tijd verlaten, maar moesten wel naar het ziekenhuis voor controle.
De auto belandde even voor 21.00 uur door onbekende oorzaak in de Nederrijn bij Randwijk, op precies dezelfde plek waar vorige maand ook al een auto te water raakte. Daarbij kwam een 34-jarige Duitser om het leven. 
De gemeente Wageningen zegt geschrokken te zijn van de ongelukken bij het Lexkesveer. Ze gaan de situatie op korte termijn nog eens goed bekijken en beslissen of extra maatregelen nodig zijn. Dat gebeurt in overleg met de gemeente Overbetuwe.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
Wageningen onderzoekt situatie Lexkesveer na tweede ongeluk in korte tijd
Het Lexkesveer vaart automobilisten, fietsers en voetgangers heen en weer tussen Randwijk en Wageningen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!