Wie haalt hier geld van de rekening van man van 79?

LICHTENVOORDE - Een zaak uit 2017. Het betreft de diefstal van een pinpas uit de woning van een bejaarde man van 79 uit Lichtenvoorde. Het slachtoffer wordt vervolgens voor bijna vierduizend euro getild.

De bejaarde bewoner is op 18 maart 2017 op zijn erf aan het tuinieren wanneer een onbekende auto zijn erf op komt. De wagen rijdt even door, draait vervolgens en rijdt terug. De bewoner loopt op de wagen af, waarna de bestuurder hem aanspreekt.

Bestuurder zegt hout te willen kopen

De man wil een lading hout kopen, maar de bejaarde man zegt dat zijn hout niet te koop is. Vervolgens begint een gesprek van 5 à 10 minuten. Ook stapt de bestuurder uit en loopt hij even weg, omdat hij 'even wil overleggen'.

Het slachtoffer vreest dat de man hem aan de praat heeft willen houden om anderen tijd te geven zijn woning te doorzoeken. Vermoedelijk kwamen die het huis binnen via de keukendeur.

Behalve de bestuurder heeft de 79-jarige bewoner niemand anders gezien. Indien daadwerkelijk meerdere personen op zijn erf zijn geweest, dan zijn ze vermoedelijk door de bestuurder later opgepikt.

Bekijk de beelden.

Verdachten opgepakt

De politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt in deze zaak, maar van een pintransactie bij de Rabobank in Eibergen loopt de dader nog vrij rond. Bij die transactie neemt de pinner meer dan duizend euro mee; de man uit Lichtenvoorde bewaarde de pincode op dezelfde plek als zijn bankpas.

Herken je de persoon die hier, terwijl hij zijn gezicht verbergt, aan het pinnen is of heb je andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan de tiplijn van de politie (0800-6070) of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Hier vind je ook een digitaal tipformulier. Het zaaknummer is 2017130076.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: