Dolend Vitesse in blessuretijd onderuit bij Fortuna Sittard

SITTARD - Vitesse heeft zichzelf een slechte dienst bewezen bij Fortuna Sittard. Na een goede eerste helft kwam de klad er na rust toch weer in. In blessuretijd won Fortuna Sittard alsnog met 2-1 na een fout van keeper Eduardo.

EINDSTAND FORTUNA SITTARD - VITESSE: 2-1

90+4: Afgelopen.

90+2: GOAL! En wat voor één. Eduardo levert de bal zomaar in. Hij staat vervolgens veel te ver voor zijn goal en Stokkers lepelt de bal schitterend over de Portugees heen. Vitesse gaat verliezen in Sittard.

90': Serero schiet nog op doel, maar jij ziet de doelman redding brengen.
86': Fortuna zet nog aan. Zal Vitesse het punt ook nog uit handen gaan geven?
81': Vitesse ontsnapt weer aan een penalty. Foor pakt de bal in zijn handen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter spaart de middenvelder.
75': Slutskiy brengt een spits voor een spits. Margaret komt voor Darfalou.

74': GOAL! Vitesse roept het weer volledig over zichzelf af. Een voorzet wordt door Lars Hutten van dichtbij binnen getikt.

72': Wissel bij Vitesse. Ødegaard gaat eraf, Beerens komt erbij.
70': Fortuna moet het vooral hebben van standaardsituaties, maar ook de vrije trappen verontrusten Eduardo nog niet.
65': Darfalou werkt vandaag weer hard, maar erg gelukkig in de afronding is hij weer niet. Het blijft voor hem moeilijk om doelpunten te maken.
58': Daar had Vitesse de 0-2 weer eens moeten maken, maar de inzet van Ødegaard gaat net aan de verkeerde kant lans de paal.
55': Vitesse pakt domme gele kaarten vandaag. Nu is het Navarone Foor die een schwalbe doet in het strafschopgebied. Daarvoor ontvangt hij ook een gele prent. Foor en Bero zijn allebei geschorst door domme acties.
46': Eerste kans na rust is meteen voor Darfalou, maar keeper Koselev kan redding brengen.

45': Rust! Vitesse ontsnapt vlak voor de pauze nog aan een penalty, omdat Van der Werff  Novakovich naar beneden trekt.

44': Bero krijgt een domme gele kaart voor het vasthouden van de bal.
41': Eerste enorme kans voor Fortuna. Na een goede combinatie kan Semedo schieten, maar hij is veel te wild en jaagt de bal hoog over.
36': Ziet de trainer de bui alweer hangen, of slaat Vitesse vandaag wel helemaal toe?
32': Vitesse speelt een goede eerste helft, maar moet wel de 2-0 gaan maken. Anders kan het wel weer eens een moeilijk verhaal gaan worden.
27': Niet veel later test Darfalou doelman Koselev, maar ondanks het halve ingrijpen loopt het goed af voor de thuisploeg.
26': En weer een grote kans op de 0-2 voor Vitesse. Ødegaard speelt zichzelf goed vrij en legt de bal klaar voor Foor. De man uit Opheusden ramt alleen van dichtbij op de lat.
20': Daar leek Vitesse op 2-0 te komen omdat doelman Koselev de bal in de voeten schuift van Ødegaard. Die speelt de bal snel door op Darfalou die raak stift, maar dat deed hij wel in buitenspelpositie.
19': De assist van Eduardo is een zeldzaamheidje.
16': Dezelfde Bryan Linssen is er nu bij gaan zitten. Hij had de laatste weken last van zij hamstring en lijkt nu ook weer wat pijn te hebben. Hij kan wel verder.

7': GOAL! Vitesse komt razendsnel op voorsprong in Sittard. Het is Linssen die achter een bal van Eduardo aan gaat en hem vervolgens keurig in het netje legt.

5': Matus Bero miste de eerste twee wedstrijden van Vitesse in 2019 (Excelsior en AZ) wegens een schouderblessure. Vandaag is de Slowaak er weer bij.

1': We zijn begonnen.

12.15 uur: Deze EHBO'ers hebben de beste plekken. Een hele tribune voor henzelf vandaag.
12.12 uur: Daar komen beide ploegen het veld op.
12.05 uur: Richonell Margaret is ondertussen Thomas Buitink voorbij in de pikorde. De jonge spits is nu de tweede aanvaller achter Oussama Darfalou. Hij viel in tegen Excelsior en tegen AZ.
12.00 uur: Tegenstander Fortuna Sittard heeft wat recht te zetten. Vorige week gingen de Limburgers tegen een andere Gelderse ploeg, keihard onderuit. De Graafschap won met 5-1.
11.50 uur: Martin Ødegaard is weer beter. Hij moet alleen zorgen dat hij vandaag geen verkoudheidje oploopt.
11.45 uur: De drie Russische musketiers op een rijtje. Slutskiy durft het zonder capuchon wel aan vandaag.
11.40 uur: Doelman Eduardo moet vandaag zijn doel zien schoon te houden in een regenachtig stadion.
11.35 uur: Een 12.15 uur wedstrijd in Sittard betekent dat de Vitesse-fans wel heel vroeg hun bed uit moesten.
11.30 uur: Voorafgaand aan deze wedstrijd was er wat onzekerheid over het meespelen van Martin Ødegaard, hij was deze week nog ziek. Maar de Noor is fit genoeg om te spelen, daarom zit Roy Beerens weer op de bank.
Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Ødegaard, Darfalou, Linssen.
11.25 uur: Drie punten zijn er nog te verdelen in de perskamer van Fortuna. Gaan ze naar Vitesse? Of toch naar Fortuna Sittard?
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!