Nieuws

Twee Gelderlanders uitgeroepen tot Leraar van het Jaar

Lucelle Deneer
Lucelle Deneer is uitgeroepen tot Leraar van het Jaar in de categorie voortgezet onderwijs. Deneer is docent maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Dirk Megens, docent aan het ROC Nijmegen, kreeg de titel in de categorie mbo. © Omroep Gelderland
UTRECHT - Lucelle Deneer is uitgeroepen tot Leraar van het Jaar in de categorie voortgezet onderwijs. Deneer is docent maatschappijleer op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Dirk Megens, docent aan het ROC Nijmegen, kreeg de titel in de categorie mbo.
‘Lucelle is een schoolvoorbeeld van een zich een leven lang ontwikkelende leraar en vindt diversiteit een belangrijk thema in het onderwijs,' aldus de jury. 'Ze inspireert, enthousiasmeert en gaat dat talent ongetwijfeld volgend jaar inzetten als ambassadeur.’ De winnares staat al 23 jaar voor de klas als docent maatschappijleer en geschiedenis.
In de categorie mbo gaat de titel naar Dirk Megens van ROC Nijmegen. De jury prijst zijn enthousiasme en de manier waarop hij verbinding zoekt met studenten. 'Megens steekt veel energie in het zogenaamde ‘hybride leren’, waarin onderwijs zeer betekenisvol wordt. Hij is bovendien een docent die de moderne kanalen gebruikt, ervaring heeft met verschillende media en de beroepsgroep sterk vertegenwoordigt´, aldus de jury.
De docenten ontvingen de titel uit handen van minister van Onderwijs Arie Slob tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht. Aan de titel zit geen prijs verbonden. 'Maar dat ik heb gewonnen is voor mij de prijs,' aldus Lucelle.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!