Nieuws

Akkoord voor lening SV ‘t Harde

© RTV Nunspeet
HET HARDE - Het bestuur van SV ’t Harde werkt aan de volgende fase voor de renovatie van de kleedgebouwen. Hiervoor heeft zij extra geld nodig. Wethouder Henk Wessel legt uit dat verenigingen hiervoor een geldlening bij de gemeente kunnen aanvragen: 'SV ’t Harde voldoet aan de voorwaarden en daarom is het college van burgemeester en wethouders akkoord met de aanvraag voor een geldlening van 124.000 euro.'
Het laatste woord is aan de ledenvergadering die het voorstel van het bestuur moet goedkeuren. Het doel van het verstrekken van geldleningen is het ondersteunen van sportverenigingen die een maatschappelijk belang dienen.
Volgens wethouder Henk Wessel is het beleid nodig omdat het voor verenigingen steeds moeilijker is om een lening te krijgen bij een bank. 'Al in 2013 hebben we het beleid vastgesteld dat gaat over het verstrekken van rentedragende geldleningen aan verenigingen voor de (ver)bouw, de aanleg of de aankoop van sportaccommodaties. Daarmee maken we samen mogelijk dat sportverenigingen kunnen beschikken over de noodzakelijke financiële middelen.' zegt wethouder Wessel.