Nieuws

Jeanne is op zoek naar knuffelbeertjes

WESTERVOORT - Ze geeft beren een tweede leven. Jeanne Velthuis maakt nieuwe kleertjes voor knuffelberen en zorgt dat ze terechtkomen bij tienermoeders of demente ouderen. Inspiratie genoeg voor het maken van de nieuwe outfits, maar knuffelberen heeft ze nog wel nodig. Beren die niet meer geknuffeld worden, maar ook nieuwe knuffels zijn welkom bij berenmoeder Jeanne.
Jeanne is fervent naaister. Ze naaide een tijd poppenkleertjes voor de poppen van haar kleinkinderen, maar ze wilde meer mensen blij maken met haar handwerkkunsten. Toen ze bij de kringloop knuffelberen zag liggen wist ze het: ze ging kleertjes maken voor beren. De eerste beren bracht Jeanne al naar een huis voor tienermoeders. De volgende groep beren in nieuw kostuum gaan naar dementerende ouderen. 
Berenmoeder Jeanne doet bij Gelderland Helpt een oproep voor mooie beren. Maar ook lapjes (vooral restjes van rekbare stoffel, liefst fleece), garen, biaisband en lint. Ook hulp bij het halen en wegbrengen van de beren kan ze goed gebruiken. 
Berenmoeder zoekt weesberen - Gelderland Helpt
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!