Nieuws

Gezond Tussend'ooren, fruit knutselen voor kinderen

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) helpt bij het maken van gezonde keuzes en organiseert verschillende activiteiten tijdens de campagne 'Gezond Tussen d'Ooren. Een van die activiteiten was het zogenaamde 'Fruit knutselen ' voor kinderen woensdag bij de Boni in Oldebroek. Terwijl de ouders hun boodschappen deden, konden de kinderen onder de bezielende leiding van de medewerkers van Goed Bezig Oldebroek mooie creaties maken van fruit. Een saai tussendoortje werd omgetoverd in een vrolijk gezichtje. © Locourant
OLDEBROEK - JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) helpt bij het maken van gezonde keuzes en organiseert verschillende activiteiten tijdens de campagne 'Gezond Tussen d'Ooren. Een van die activiteiten was het zogenaamde 'Fruit knutselen ' voor kinderen woensdag bij de Boni in Oldebroek. Terwijl de ouders hun boodschappen deden, konden de kinderen onder de bezielende leiding van de medewerkers van Goed Bezig Oldebroek mooie creaties maken van fruit. Een saai tussendoortje werd omgetoverd in een vrolijk gezichtje.
Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Door ongezonde snacks krijgen kinderen teveel suiker en vet binnen. Ook eten ze daardoor minder tijdens de hoofdmaaltijden. Gezonde tussendoortjes zijn juist wel nodig, want kinderen verbruiken veel energie op een dag. 
Verder wordt de komende tijd getracht met allerlei activiteiten ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken. 

Jongeren op gezond gewicht

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. Het is een regionale samenwerking van de gemeentes Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Hattem en Oldebroek.