Langlaufen, het kan in Vierhouten

NUNSPEET - Als de eerste sneeuwvlokken de Veluwe raken, gaan in Vierhouten de harten sneller kloppen. De langlauflatten worden uit het vet gehaald, de schoenen opnieuw gepoetst en de stokken worden op maat gehangen. Als Koning Winter de laatste herfstkleuren bedekt met zijn witte winterse mantel start Hotel de Vossenberg met het waxen van de langlauflatten.

Bij Hotel de Vossenberg wordt sinds jaar en dag bij voldoende sneeuw actief gelanglauft. Uit het hele land komen beginners tot vergevorderden naar het pittoreske Vierhouten om de latten onder te binden en als eerste de lijnen uit te zetten op de Veluwe.

Jeroen Vos, eigenaar Hotel de Vossenberg: 'Afgelopen jaren hadden we geen of te weinig sneeuw om te kunnen  langlaufen maar nu ligt er  genoeg!  Dus we zijn alle 60 sets langlauflatten aan het waxen, zodat ze makkelijk glijden over de sneeuw. Vanaf vandaag (donderdag 24 januari) starten we met de verhuur en zal het een komen en gaan worden van actieve winterliefhebbers. Echt weer een wintersportsfeertje, leuk!'

Als de sneeuw blijft liggen, kan met de komende dagen langlaufen op de Veluwe. 

 

Meer over dit onderwerp:
RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: