Eigenaresse zorgboerderij Wichmond neergestoken: cel geëist

WICHMOND - Tegen een man van 44 is 40 maanden cel geëist, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, omdat hij de eigenaresse van een zorgboerderij in het Achterhoekse Wichmond zou hebben neergestoken. Dat was in mei vorig jaar. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De cliënt van de zorgboerderij wordt ervan verdacht de toen 35-jarige vrouw te hebben neergestoken en met een stok of staaf op haar in geslagen te hebben. Hij zou het slachtoffer 's nachts hebben aangevallen en er daarna vandoor zijn gegaan. Na een zoektocht met speurhond en helikopter konden agenten de verdachte aangehouden.

Zorgboerderij opgeheven

Het slachtoffer kwam er weer bovenop, maar besloot een maand later te stoppen met zorgboerderij 'Vergeet me nietjes'. Er speelde zich het nodige af op de boerderij. Twee weken na het steekincident maakten de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de GGD Noord- en Oost-Nederland een vernietigend rapport openbaar over de gang van zaken op de zorgboerderij. Tot overmaat van ramp volgde er daarna nog een zedendelict. Dat bleek de genadeklap voor 'Vergeet me nietjes'.

Het OM wil verder dat de man klinisch wordt behandeld. Ook mag hij wat de officier betreft geen contact opnemen met het slachtoffer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Nieuws
Deel dit artikel: