Spekglad kruispunt: twee auto's kort na elkaar te water

NIJBROEK - Op een spekgladde kruising tussen Nijbroek en Terwolde zijn woensdagmiddag in nog geen twee uur tijd een personenauto en een busje van de weg geraakt en in het water beland.

Beide voertuigen kwamen vanaf het Breestuk en wilden de Zeedijk opdraaien, maar gleden op exact dezelfde plek rechtdoor de Terwoldse Wetering in. Er raakte niemand gewond.

Het eerste ongeval gebeurde rond 13.45 uur. De inzittenden moesten met hulp van de brandweer uit de auto worden gehaald. Op de kant bleken zij ongedeerd. De wagen hing met de neus in het water en moest door een trekker de weg op worden getrokken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het eerste ongeval. Foto: News United / Rens Hulman

Weer raak

Nog geen twee uur later - rond 15.30 uur - ging het opnieuw mis. Dit keer gleed een busje met daarin vijf buitenlandse arbeiders het water in. 

De inzittenden konden zelf uit het voertuig komen en werden met natte voeten opgevangen in een naastgelegen boerderij. Ook dit keer raakte er niemand gewond. De bus lag volledig in het water en moest door een bergingsbedrijf op de kant worden getakeld.

Volgens een videocorrespondent ter plaatse is de strooiwagen inmiddels meerdere keren langs het kruispunt gereden om de gladheid te bestrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Ongeval Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: