'Vink wil geen duidelijkheid geven over herkomst grond': Barneveld wil informatie boven tafel krijgen

BARNEVELD - Afvalbedrijf Vink wil aan de gemeente Barneveld geen informatie geven over de herkomst van de vervuilde grond die is gebruikt bij de aanleg van woonwijken in de gemeente.

Dat schrijft de gemeente in een reactie op vragen van Lokaal Belang. Vorige week is er een formeel verzoek ingediend bij het bedrijf: de gemeente wil - als het bedrijf niet meewerkt - bestuursrechtelijke middelen inzetten om de informatie alsnog van Vink te krijgen.

'De herkomst van deze partij (grond, red.) is van belang voor het onderzoek dat Royal HaskoningDHV uitvoert.' De herkomst van de grond is een van de redenen waarom de bewoners een eigen onderzoek willen uitvoeren, zij zijn ontevreden over het door de gemeente ingestelde onderzoeken.

Onderzoek gemeente Barneveld 

De gemeente Barneveld heeft twee maanden geleden besloten dat de onderste steen boven moet komen en twee ingenieursbureaus ingeschakeld. Royal Haskoning voert het bodemonderzoek uit en Arcadis controleert de werkwijze van Royal Haskoning.

Er worden op 132 locaties in Barneveld boringen verricht. Daaruit worden 100 monsters geselecteerd en geanalyseerd op verdachte stoffen. Dat aantal kan hoger worden op basis van wat de onderzoekers op de locaties zien of wat er uit het laboratoriumonderzoek komt. 

Lees hier alle verhalen over Vink

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Nieuws
Deel dit artikel: