Veel animo voor vlees afgeschoten edelherten uit Oostvaardersplassen

DOESBURG - Er is grote belangstelling voor vlees van afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. Inmiddels zijn ruim 130 dieren gedood. Veel restaurants bestellen het hertenvlees, maar ook op internet waar consumenten hun bestelling kunnen doen gaat het hard.

Als de herten zijn geschoten, gaan ze naar de groothandel. Daar wordt de huid verwijderd en rijpt het vlees 1 tot 2 weken. 

Ook grand-café Het Arsenaal 1309 in Doesburg zet binnenkort Oostvaardersplassen-vlees op de kaart. Chef-kok Bjorn de Waal neemt alvast een voorproefje. 'Het ziet er mooi uit. Mooie, zachte structuur. Mooi van kleur. Als je je duim erin drukt, blijft ie mooi staan. Dat zegt al heel over het vlees.'

Kijk hier naar de reportage van de NOS (de tekst loopt door onder de video):

En Het Arsenaal is niet de enige. 'Wij hebben best veel animo, zegt Thomas van Meel van een wildgroothandel. 'Er zijn veel restaurants die al vragen of ze iets kunnen krijgen. Het gaat vooral om de betere restaurants. En we krijgen ook veel telefoontjes van consumenten.'

Niet al het vlees wordt verkocht. Ongeveer 2000 kilo wordt geschonken aan de voedselbanken. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doesburg Doesburg Nieuws
Deel dit artikel: