Nieuws

Wijchen pakt wildparkeren fiets aan

illustratie: Omroep Gelderland
Hier had je hem toch neergezet? En óók nog op slot. Verdwaasd kijk je om je heen waar je fiets toch is gebleven. In Wijchen kan het zijn dat de gemeente hem heeft meegenomen. Ze zijn het wildparkeren daar zat.
WIJCHEN - Hier had je hem toch neergezet? En óók nog op slot. Verdwaasd kijk je om je heen waar je fiets toch is gebleven. In Wijchen kan het zijn dat de gemeente hem heeft meegenomen. Ze zijn het wildparkeren daar zat.
Parkeren van je stalen ros in het centrum van Wijchen op plekken waar dat niet kan en mag, zorgt voor ergernissen. Op de Markt geeft het bijvoorbeeld echt problemen, stelt de gemeente Wijchen.
Winkeliers en het winkelend publiek balen steeds vaker van fietsen die maar lukraak her en der worden neergezet. Ook hulpdiensten als ambulances en brandweerwagens hebben er veel last van. Die kunnen er simpelweg niet door.

Gaat geld kosten

Vandaar dat de gemeente onlangs met borden heeft aangegeven waar je geen fietsen mag plaatsen. Tot nu toe hebben toezichthouders alleen maar waarschuwingen gegeven aan mensen die hun fiets verkeerd hadden neergezet. Maar vanaf deze week is dat anders.
Nu wordt er echt gehandhaafd. Fietsen die verkeerd staan, worden weggehaald en naar de gemeentewerf gebracht. Wie zijn of haar fiets terug wil, moet daar naartoe, 10 euro betalen en een legitimatiebewijs en/of fietssleutel kunnen laten zien.