Bergingsbedrijf Van Amerongen heeft het enorm druk: 'Dit zijn voor ons de leuke dagen'

ARNHEM - Bergingsbedrijf Van Amerongen in Arnhem heeft het enorm druk; het werk wordt flink belemmerd door het verkeer. Er zit volgens het bedrijf geen tempo in, waardoor het veel langer duurt totdat mensen met pech kunnen worden geholpen.

'Waar wij normaal een uur doen over een rit van 90 kilometer, duurt het voor ons nu drie uur voordat we die afstand hebben afgelegd', vertelt directeur Rob van Amerongen. Grote ongelukken zijn ze nog niet tegengekomen. Daar rijdt het verkeer te langzaam voor. Dat is dan ook de reden dat het allemaal zo lang duurt.

'Nee, we zijn geen gekke dingen tegengekomen. Bestuurders raken hooguit een paaltje. Mensen zijn gewoon niks meer gewend in Nederland. In landen als Zwitserland zie je dat de hele infrastructuur gewoon doorloopt, maar in Nederland hoeft het maar één keer te sneeuwen en de boel ligt plat', zegt Van Amerongen.

'Niet goed gestrooid'

Volgens Van Amerongen is er dit jaar niet goed gestrooid. Hij zegt er nadrukkelijk bij dat het gaat om de gemeentelijke en provinciale wegen. De rijkswegen hebben wel een goede behandeling gekregen.

Een woordvoerder van de provincie zegt desgevraagd dat er niets is veranderd in het strooibeleid. Hij weet dan ook niet waar Van Amerongen op doelt.

Van Amerongen: 'Het klinkt raar, maar dit zijn voor ons wel de leuke dagen.' Als het moet, gaat het bedrijf 24/7 door. Maar de verwachting is dat het na 21.00 uur al een stuk rustiger is.

De Wegenwacht moest 's morgens vroeg al vol aan de bak:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: