Meeste sneeuw valt in Gelderland: 'Er gaat echt wel wat komen'

Een sneeuwzone trekt sinds vanochtend vroeg over Nederland. Aan het beginnen van de middag bereiken de eerste vlokken Gelderland. Weerman Reinout van den Born van MeteoGroup verwacht dat in onze provincie de meeste sneeuw gaat vallen.

UPDATE: volg het liveblog

'De sneeuwzone komt boven de oostelijke helft van Gelderland tot stilstand. Daar kan het vanavond nog een hele tijd door sneeuwen. In het gebied vanaf Arnhem naar het oosten toe, gaat het meeste vallen', voorspelt Van den Born.

Luister naar het weerpraatje van Reinout van den Born:

Plaatselijk 5 centimeter

In het westen van het land verwacht de weerman een sneeuwdek van 1-3 centimeter en in het oosten plaatselijk 5 centimeter. 'Er gaat echt wel wat komen', benadrukt hij. De temperatuur ligt vanmiddag rond het vriespunt en duikt vanavond weer onder nul.

Code geel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd. In Gelderland geldt de waarschuwing van 12.00 tot 21.00 uur.

Ook de komende dagen blijft het volgens Van den Born winters. 'Woensdag, donderdag en vrijdag hebben we in de nachten lichte tot matige vorst, soms tot -8. Overdag blijft de temperatuur rond het vriespunt of iets daarboven en met name donderdag schijnt ook de zon. Dus de sneeuw van vandaag blijft voorlopig liggen', aldus de weerman.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Weer Nieuws
Deel dit artikel: