Afperser vrouw uit Elst veroordeeld tot 2,5 jaar cel: 'Heel blij mee'

De in Elst opgegroeide Nikki Lee Janssen is heel blij met de veroordeling van Ricardo van der S. De 25-jarige man uit Den Bosch hackte haar Dropbox-account en stal pikante foto's. Vervolgens probeerde hij haar daarmee af te persen. Van der S. moet daarvoor 2,5 jaar de cel in, meldt NH Nieuws.

Van der S. kreeg maandag 30 maanden cel opgelegd voor een reeks strafbare feiten. Waaronder het stelen en delen van een pikante video. Hij hackte twee jaar geleden de Dropbox van Janssen en dreigde vervolgens een erotische video openbaar te maken. Toen de vrouw uit Elst vervolgens weigerde te betalen, plaatste Van der S. het filmpje op de website Dumpert.

Nikki Lee Janssen, tegenwoordig woonachtig in Medemblik, is heel blij met de veroordeling van haar afperser. De rechter gaf de straf die gelijk was aan de eis. 'Daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat het een mooi signaal is dat deze zaak serieus genomen wordt, vertelt ze aan de regionale nieuwszender NH Nieuws.

'Hoop voor andere slachtoffers'

Janssen hoopt dat de uitspraak nu ook hoop biedt aan andere slachtoffers. 'Ik had bijvoorbeeld veel steun aan Peter R. de Vries. Maar als je dit niet hebt, en je bent 13 of 14 jaar oud en dit overkomt je, dan weet je niet precies waar je naartoe moet. Ik hoop dat mijn verhaal toekomstige slachtoffers helpt.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Justitie Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: