Ex-werknemer Hoenderloo Groep Apeldoorn op vrije voeten

ARNHEM - De 33-jarige verdachte mag het vervolg van zijn proces naar vermeende loverboypraktijken bij de zorginstelling van Pluryn in vrijheid afwachten. Volgens de rechtbank is er onvoldoende grond om de verdachte vast te houden tot de inhoudelijke behandeling in zijn zaak dient.

De Apeldoorner heeft zeven maanden vastgezeten op verdenking van het gedwongen in de prostitutie brengen en uitbuiten van drie jonge en kwetsbare vrouwen. Maandag was de derde pro-formazitting. 'De afgelopen maanden is uw dossier blijven groeien, zelfs tot en met vandaag', zei de rechter tegen de verdachte. 'Dat betekent dat je ook anders tegen een zaak aan kan kijken als de rechtbank.' 

'Ze wilden zelf in de prostitutie'

Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de vrouwen zelf uitgezocht, benaderd en hield hij 50 procent van het geld dat ze verdienden. Het OM wil de man ook vervolgen voor uitkeringsfraude en witwassen. De verdachte ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij, nadat hij bij de Hoenderloo Groep ontslagen was, zelf is benaderd door de jonge vrouwen omdat ze geld wilden verdienen in de prostitutie. Volgens zijn advocaat spannen de vrouwen samen tegen zijn cliënt, die ze 'de duivel' zouden noemen.

Het OM heeft ook een ontnemingsvordering van 90.000 euro ingediend. Dat is geld dat de verdachte volgens het OM verdiend zou hebben met zijn criminele activiteiten. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de Apeldoorner begint op 1 juli en duurt twee dagen.

Zie ook: Oud-groepsleider Hoenderloo Groep blijft vastzitten voor 'loverboypraktijken'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: