Bureau GLD: Zou jij deze dief tegenhouden?

ARNHEM - Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, staat vanavond stil bij een diefstal uit de Intratuin in Arnhem. De diefstal mislukt door winkelpersoneel dat optreedt. Maar de dader ontkomt. Enkele omstanders grijpen niet in.

Een man loopt op 6 september van het voorbije jaar met een boodschappentas het tuincentrum aan de Beverweerdlaan in Arnhem-Noord uit. In die boodschappentas zitten kaarsen en oliën die hij niet heeft betaald. De gezamenlijke waarde bedraagt bijna 500 euro.

Een medewerkster ruikt onraad en spreekt de man aan. Op bewakingsbeelden, die woensdagavond worden getoond, is te zien dat er een worsteling ontstaat tussen de twee. Een vrouwelijke collega schiet te hulp, maar ze kunnen niet verhinderen dat de verdachte er rennend vandoor gaat. De man laat de gestolen spullen achter.

Omstanders weten zich mogelijk geen raad met de situatie; ze laten een mogelijkheid de winkelmedewerksters te helpen liggen.

Bureau GLD is vanavond om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Daarna wordt de uitzending elk uur herhaald. Meer over de zaken van deze week en die van oudere zaken vindt u op het Bureau GLD-kanaal op YouTube en op Twitter en Facebook.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: