Nieuws

Matus Bero mist ook bekerclash tegen AZ, Linssen en Darfalou spelen wel

Bero zat vrijdag op de tribune en moet dat dinsdag tegen AZ in de beker ook weer doen
Matus Bero ontbreekt dinsdag bij Vitesse tijdens de kwartfinalewedstrijd om de beker tegen AZ. De middenvelder is nog niet helemaal hersteld van een schouderblessure.
ARNHEM - Matus Bero ontbreekt dinsdag bij Vitesse tijdens de kwartfinalewedstrijd om de beker tegen AZ. De middenvelder is nog niet helemaal hersteld van een schouderblessure.
Dat bevestigt Vitesse maandagochtend. Bero miste ook al het duel van vrijdag met Excelsior waar Vitesse een benauwde maar belangrijke overwinning boekte (3-2) en steeg naar de vierde plaats in de eredivisie.

AZ uit op revanche

Hoog eindigen in de competitie is van groot (financieel) belang voor Vitesse, maar er is de club uit Arnhem misschien nog wel meer aan gelegen om net als twee jaar geleden de finale van de beker te bereiken. En die uiteraard ook weer te winnen, wat Vitesse minimaal zes wedstrijden Europa League zou opleveren. Met AZ (dinsdagavond in Alkmaar, 20.45 uur) treft de ploeg van Leonid Slutskiy echter een geduchte tegenstander die (nog) uit zal zijn op revanche na de verloren finale van 2017 in de Rotterdamse Kuip.

Linssen speelt

AZ staat in de eredivisie vijfde en heeft één punt minder dan Vitesse. Zaterdag won de ploeg van scheidend coach John van den Brom met 3-0 van FC Utrecht. Bryan Linssen staat dinsdag in een ongetwijfeld steenkoud Alkmaar aan de aftrap. De vleugelaanvaller viel tegen Excelsior in de rust uit met een hamstringblessure, maar kan dinsdagavond toch spelen.
Oussama Darfalou viel tegen Excelsior ook nog eens uit een lichte spierblessure. Ook hij kan starten in Alkmaar. Hoewel Vitesse vrijdag allesbehalve groots speelde, zal Slutskiy waarschijnlijk niets wijzigen aan de basiself.

Versterking

De selectie is deze winterstop weer wat smaller geworden na het vertrek van Thomas Bruns en Khalid Karami. Daarnaast mist Vitesse ook nog altijd Tim Matavz, Hilary Gong, Arnold Kruiswijk en Charly Musonda door blessures.  De clubleiding is druk bezig om zich voorin nog te versterken. 'Dat is nodig', zegt Slutskiy. 'We moeten er wel een aanvaller bij die op meerdere posities inzetbaar is', aldus de Rus.
Vermoedelijke opstelling: Eduardo, Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Beerens, Foor; Odegaard, Darfalou, Linssen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!