SGP Ede kritisch op 'duur zondagsevenement' NK wielrennen

EDE - De SGP in Ede is kritisch op het binnenhalen van het NK wielrennen. Niet alleen de kosten baren de fractie zorgen. Dat de wedstrijd wordt verreden op een zondag is de lokale politici eveneens een doorn in het oog.

Ede haalde recent het sportevenement binnen. De kosten voor het organiseren ervan bedragen naar verwachting 400.000 euro. De gemeente wil in het evenement in juni ook de herdenking van 75 jaar Airborne naar voren laten komen.

Geen sluitende begroting

De SGP, de grootste partij in Ede, vindt het onverantwoord dat er in deze tijd zoveel geld naar een sportevenement gaat. 'Dit terwijl Ede miljoenen moet bezuinigen op bijvoorbeeld de jeugdzorg', schrijven raadsleden Pieter Kool en Arnold Versteeg. Zij wijzen daarbij naar de niet-sluitende begroting van de wethouder van financiën. 

De politici stellen raadsvragen over het bedrag en de verantwoording ervan naar inwoners van de gemeente. Ze willen ook weten welk risico de gemeente loopt bij een tegenvallend resultaat. 

Ongehinderd naar de kerk

Kool en Versteeg vragen zich bovendien af of kerkgangers in Ede op zondag 30 juni ongestoord en ongehinderd de kerkdiensten kunnen bezoeken. De raadsleden willen onder meer weten of er geluidsoverlast wordt verwacht en of de gebruikelijke parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

De gemeente Montferland organiseerde in 2017 het NK wielrennen. Een opeenstapeling van fouten leidde tot een overschrijding van het budget met enkele tonnen.

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ede Nieuws
Deel dit artikel: