Project 'Electrocar' wint prijs van EUREGIO

ULFT - Het project ‘Electrocar’ heeft de People-to-People-EUREGIO-prijs gekregen. Deze Electrocar brengt senioren en mensen met een fysieke beperking van een zorginstelling in Dinxperlo naar verschillende bestemmingen in Nederland en Duitsland.

'In Dinxperlo loopt de landgrens door het dorp. Om deze reden is EUREGIO hier een dagelijkse beleving die met de Electrocar zeer praktisch wordt uitgevoerd', aldus voorzitter Rob Welten van EUREGIO - een organisatie ter bevordering van grensoverschrijdende samenwerking. De Electrocar levert volgens de organisatie een concrete bijdrage aan de wens voor één mobiel verzorgingsgebied in zowel Nederland als Duitsland.

Electrocar brengt senioren en mensen met een fysieke beperking van een zorginstelling in Dinxperlo naar verschillende bestemmingen in Nederland en Duitsland. Het initiatief wordt geprezen om de directe lokale grensoverschrijdende mobiliteit. De prijs werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt aan een project dat de Duits-Nederlandse samenwerking in de grensregio bevordert.

Meer over dit onderwerp:
REGIO8 Nieuws
Deel dit artikel: